Ontstaan Van TC Pavinom Vzw

Enkele oud-leerlingen van het Pius X-College (toen nog de “Broeders-school”) te Zele besloten in 1969 om de sportactiviteiten uit te breiden en stichtten een tennisclub. De naam van de club werd gevormd met letters uit een embleem waarop PAtiencia VINcit OMnia te lezen stond.

Na een tweetal jaar op het asfalt van de speelplaats schoeisel en ballen te hebben versleten trokken ze naar de Donk om daar twee terreinen zelf aan te leggen en een minichalet recht te zetten. Het definitieve startschot van TC PAVINOM was gegeven.

In 1973 werd al een derde terrein aangelegd en werd besloten om met een aantal leden, een sponsor en een handvol stielmannen naar Ottigny te trekken om daar een barak van 32 op 6 meter, die gediend had voor de bouw van Louvain-la-Neuve, te gaan afbreken en op de Donk terug op te bouwen. En zo geschiedde!

IMG_2995De volgende jaren werd de chalet verfraaid, werden de terreinen verlicht, werden een aantal pioniers vervangen door een aantal leden van de plaatselijke bevolking en omliggende, enz…maar zorgde Pavinom dat de typische sfeer van vrijheid, vriendschap en gezelligheid bewaard werd. Een sleutel van de chalet voor elk lid, geen uitbating van de bar, geen mogelijkheid om een terrein te reserveren, verplichting om dubbel te spelen als er leden zitten te wachten, drie “meters en peters” die u aanbevelen om te kunnen lid worden, … allemaal principes die eind de jaren zestig werden bedacht en tot op heden standhouden.

De geschiedenis van Pavinom in een notendop!

Luc Poppe
ere-voorzitter Pavinom vzw